Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен определи спирането на

...
Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен определи спирането на
Коментари Харесай

ЕС подготвя общи действия след спирането на газа за България и Полша

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен дефинира прекъсването на природния газ за България и Полша като " следващ опит на Русия да употребява газа като инструмент за изнудване ". 

" Това е незаслужено и недопустимо и показва за следващ път, че Русия е обезсърчителен снабдител на природен газ ", се споделя в позиция на Фон дер Лайен. 

Тя показва, че както Европейска комисия, по този начин и националните държавни управления са готови за този сюжет и поддържат непрекъсната връзка между тях. 

" Положихме старания да подсигуряваме различни доставки и допустимо най-хубави наличия в газохранилищата в Европейски Съюз. Държавите членки имат проекти за справяне в сходен сюжет и работим с тях в съгласуваност и взаимност. Предстои да се организира среща на координационната група за природния газ, разпростирам координирана реакция на равнище Европейски Съюз ", сподели тя. 

" Европейските жители могат да са сигурни, че сме единни и изцяло солидарни с страните членки, които са наранени от това ново предизвикателство. Европейските жители могат да разчитат на цялостната ни поддръжка ", декларира Урсула фон дер Лайен. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР