Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен изпрати на бившия

...
Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен изпрати на бившия
Коментари Харесай

ЕК с план от 3 млрд. евро в подкрепа на демократите в Беларус

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен изпрати на някогашния кандидат-президент Светлана Тихановская „ Икономически проект за либерален Беларус “ на стойност 3 милиарда евро, заяви представителят Ана Писонеро, предава БГНЕС.
„ Председателят написа през днешния ден писмо на водача на опозицията на Беларус Светлана Тихановская и на други опозиционери, изразявайки своето почитание и удивление. В писмото тя изложи Икономическия проект за поддръжка на либерален Беларус на стойност 3 милиарда евро, който бе показан през днешния ден на Съвета на Европейски Съюз “, сподели тя.
 Урсула фон дер Лайен се закани със съществени последици за Беларус Урсула фон дер Лайен се закани със съществени последици за Беларус
Инцидентът с приземяването на самолета в Минск е похищение и офанзива против демокрацията и суверенитета на Европейския съюз. Това съобщи ръ...
Според документа, проектът „ отразява уговорката на Европейския съюз да поддържа устрема на беларуския народ към кротичък либерален преход след изборите за президент през август 2020 година, които не бяха нито свободни, нито обективни “.
В момента, в който Беларус стартира либерален преход, Европейски Съюз ще задейства пакета в размер на 3 милиарда евро, който се състои от грантове и заеми с привличане на държавни и частни вложения, с цел да се помогне на страната да стабилизира своята стопанска система, да реформира институциите си, да ги направи по-демократични и да помогне за повишението устойчивостта на стопанската система, капацитета на растежа и основаването на работни места, е маркирано в документа.
Европейската комисия прецизира, че тези средства ще бъдат ориентирани към поддръжка на структурните промени, по-специално в областите господство на закона, правосъдна система, обучение и опазване на здравето.
По-рано висшият комисар по външна политика на Европейски Съюз Жозеп Борел заяви, че Светлана Тихановская ще бъде поканена на идващото съвещание на Съвета на Европейски Съюз, което ще се организира на 21 юни.
 Фон дер Лайен с поддръжка за договарянията със Северна Македония Фон дер Лайен с поддръжка за договарянията със Северна Македония
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен удостовери по време на срещата си с премиера Зоран Заев, че поддържа решаванет...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР