Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер ще пристигне на посещение у

...
Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер ще пристигне на посещение у
Коментари Харесай

Жан-Клод Юнкер идва на посещение у нас


Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер ще дойде на посещаване у нас през януари. Повод за визитата му в София ще е стартът на БГ председателството на Европейски Съюз. Това стана ясно от коментар на Мина Андреева, един от тримата представители на Европейска комисия, пред български публицисти в Брюксел, съобщи в. Монитор.
Юнкер щял да бъде у нас на 11 и 12 януари.
Андреева напомни и за идната в сряда среща на кабинета с колежа на комисарите. Тя е обичайната среща, каквато се организира преди всяко ротационно председателство, като по-късно ще има брифинг на Юнкер и премиера Бойко Борисов.
Именно тогава Европейска комисия би трябвало да даде оценка какъв брой в действителност е готова България за европредседателството през първата половина на 2018 година.
На срещата за първи път министрите ще се срещнат лице в лице с отрасловите комисари. "Оценка на политическо равнище какъв брой е готова България ", съобщи Андреева какво в действителност ще е посланието от тази среща. Тя посочи, че на нея няма да се разисква мониторинговия отчет за страната ни по правораздаване и вътрешен ред, който би трябвало да е подготвен идващите седмици, като занапред ще се дефинира дата.
Именно по време на нашето председателство Европейски Съюз би трябвало да даде оценка и за напредъка на страните от западните Балкани. Това ще стане на срещата през май в София.
От непрекъснатото посланичество на България в Брюксел пък обясниха, че по време на председателството ни ще бъдат затворени към 150 - 200 досиета, а в средата на декември ще стане ясно какво ни е завещала Естония. В идващите 6 месеца какъвто и акт на Европейски Съюз да влезе в действие, той ще бъде подписван от български министър. България ще ръководи множеството препоръки, както и т.нар тролози, свързани с договарянията на най-високо равнище сред Европейска комисия, Екологичен потенциал и Европейския съвет преди даден акт да стане закон и да се обнародва.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР