Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ взе участие в лидерската среща

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ взе участие в лидерската среща
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ участва в лидерската среща на партия АЛДЕ

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ взе присъединяване в лидерската среща на партия АЛДЕ в Брюксел, на която се разискаха по-нататъшните ограничения в помощ на Украйна. Това оповестиха от пресцентъра на Движението.

Съпредседателят на АЛДЕ и евродепутат от ДПС/ " Обнови Европа " Илхан Кючюк бе хазаин на срещата, в която присъединяване още взеха повече от 30 партийни водачи от фамилията на АЛДЕ. Сред тях бяха вицепремиерът на Украйна Олга Стафанишина и ръководителят на групата „ Обнови Европа “ в Европейския парламент Стефан Сежурне.

По време на срещата на върха либералите обявиха своята цялостна поддръжка за украинския народ и храбростта, която той демонстрира. Според водачите от демократичното семейство Украйна освен демонстрира на света с какво се оправя всеки ден, сблъсквайки се с съветската експанзия, само че и какъв брой мощен е задължението на Украйна към парламентарната народна власт в разгара на войната.

„ Изпратихме мощно обръщение към света, а точно - либералите са с Украйна. Нашите партии-членки и демократичните водачи показахме освен взаимност, само че и безапелационни дейности през цялото време. Неслучайно европейските държавни управления, водени от либерали и Европейският съвет, управляван от Шарл Мишел, са подхванали най-строгите ограничения против тази жестока войната “, разяснява Мустафа Карадайъ.

Срещата на върха разиска бежанската рецесия и филантропична злополука, която Европа не е виждала от десетилетия и разгласи, че европейските страни би трябвало да продължат да одобряват хората, бягащи от войната. Почти 4 милиона украинци са бежанци, а общо 11 милиона души бяха принудени да изоставен домовете си.

Либералните водачи се сплотиха, че прилежащите на Украйна страни, интернационалните организации и организациите на гражданското общество, които се включиха в превъзмогването на филантропичната рецесия би трябвало да бъдат в допълнение подкрепени.

Участниците разискаха и споделиха отзиви по точките от дневния ред на Европейския Съвет и срещата на НАТО, които също се организират през днешния ден в Брюксел. Акцент на съвещанията са икономическите и финансовите последствия от глобите, наложени на Русия след военната й експанзия против Украйна и укрепване на източния фланг на Алианса. Форумите подчертаха нуждата от единение, еластичност и смели дейности по отношение на експанзията.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР