Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ участва във възпоменателен митинг в

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ участва във възпоменателен митинг в
Коментари Харесай

ДПС почете загиналите в майските събития от 1989 г.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ взе участие във възпоменателен протест в с. Пристое за годишнината от мирните митинги през 1989 година и в памет на жертвите на по този начин наречения възродителен развой, заяви Българска телеграфна агенция. На него участваха и представители на локалните и националното управления на Движение за права и свободи, народни представители, евродепутати, кметове на обитаеми места и посетители от чужбина.

По-рано през днешния ден те уважиха годишнината и починалите в майските събития от 1989 година с поднасяне на венци и цветя на паметни плочи в кв. " Кус " в Каолиново, и в селата Тодор Икономово, Климент и Пристое.

На възпоменателния протест на стадиона в Пристое Карадайъ сподели: " В тези дни когато почитаме паметта на нашите герои, които докараха демокрацията в нашата страна ние изпитваме доста смесени усеща, само че нито едно от тях не е ненавист, не е опълчване ".

" В тези дни изпитвам горделивост от това, че имаме силата и идеята да се борим за нашите свободи, да отстояваме правата и свободите на всички жители, да защитим демокрацията в нашата татковина, в нашия район и в Европа когато е под риск, а тя през днешния ден е под риск ", уточни Карадайъ. По думите му " през днешния ден има хора, има ръководство в нашата страна, което слага под риск евроатлантическото бъдеще на нашата татковина. Това е доста рисково и по тази причина ние от тук, от Пристое, най-вече на нас ни отива да заявим - ние ще бъдем по-единни от всеки път в отбрана на демокрацията, на евроатлантическото бъдеще на нашата татковина и на нашите деца и младежи ". Ние ще бъдем единни в отбрана на демокрацията и на Балканите, и в нашия район, и в Европа, и в Европейски Съюз ", съобщи ръководителят на Движение за права и свободи.

В речта си той напомни, че Движение за права и свободи е получила голяма поддръжка и самопризнание от техните сътрудници " в международен и европейски проект ", преди десетина дни, когато са посрещнали " над 300 делегата от над 60 страни либерали в София ". " На това мероприятие всички ние бяхме очевидци каква поддръжка получи България от демократичното семейство за своите цели - за участието в Шенген и Еврозоната ". На този конгрес ние получихме и голяма поддръжка за балансиращата ни роля на Балканите, която изпълняваме, тъй като в случай че в Брюксел приказват за интеграция на Западните Балкани, то ние в България и в демократичната общественост приказваме за интеграция на Балканите, приказваме за интеграция на Югоизточна Европа, тъй като и нашата югоизточна съседка продължава договаряния за участие в Европейски Съюз и ние даваме своя принос за продължаването на договарянията ", сподели ръководителят на Движение за права и свободи.

Той приключи словото си с думите: " През 1989 година бяхме единствени, които се противопоставихме на тези грозни процеси, само че тогава бяхме единни и успяхме. Аз съм уверен, че ние ще бъдем единни и ще успеем в отбрана на демокрацията и в България, и на Балканите, и в Европа ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР