Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ ще води евролистата на партията,

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ ще води евролистата на партията,
Коментари Харесай

Карадайъ първи в евролистата на ДПС, Пеевски – втори

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ ще води евролистата на партията, а втори в нея ще бъде медийния магнат и народен представител, който не стъпва в Народното събрание – Делян Пеевски. Това оповестява уеб сайтът 24rodopi.com, съгласно които на трето и четвърто място ще са Илхан Кючюк и Искра Михайлова, които и сега са евродепутати.

Листата на партията е формирана след съвещание на Централното оперативно бюро, където са били прегледани номинациите на структури в страната, само че в нея не са включени представители на Кърджали, оповестява БНР.

Очаква се Карадайъ да се откаже от евродепутатското си място след вота. Не е ясно обаче дали това ще направи и Пеевски. По неофициална информация той е втори по номинации и имал желание този път да стане евродепутат.

През 2014 година той още веднъж беше на второ място, само че се отхвърли от него и по този начин евродепутат стана Искра Михайлова, която по това време беше екоминистър. Тогава той изясни решението точно с това, че отстъпва евродепутатския стол на Михайлова.

По информация на Mediapool обаче тогава от европейското семейство на Движение за права и свободи – Алиансът на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ), не е одобрила концепцията Пеевски да отива в европарламента. Тогава изборите бяха по-малко от година след избирането му за началник на ДАНС и отдръпването му от поста поради многохилядните митинги против него. И в този момент обаче имало индикации, че АЛДЕ не желае Пеевски за евродепутат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР