Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се отказва от евродепутатското си

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се отказва от евродепутатското си
Коментари Харесай

ДПС мълчи за евродепутатското място на Пеевски

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се отхвърля от евродепутатското си място, само че не отговори на въпросите дали вторият в листата медийният магнат и народен представител в българския парламент Делян Пеевски ще замине за Брюксел.

Карадайъ направи малко изказване в централата на партията. С него пред медиите бяха и претендентите на Движение за права и свободи за евродепутати. Пеевски обаче не се появи.

" Ходил съм доста пъти в Брюксел и ще продължава да върви като ръководител на Движение за права и свободи ", сподели ръководителят на Движението. Това, че Карадайъ ще се откаже от мястото си в европейския парламент, беше предстоящо. Все още обаче остава неразбираемо дали Пеевски още веднъж ще се откаже, както направи през 2014 година, или този път ще стане евродепутат.

Пеевски за повторно бива избиран за евродепутат. Предишният път обаче той даде мястото си на Искра Михайлова. Ако и в този момент реши да остане народен представител в България, мястото му би заела зам.-шефката на фонд " Земеделие " Атидже Алиева - Вели. Преди изборите обаче в Движение за права и свободи се говореше, че този път предприемачът и медиен магнат ще избере европейските институции.

От Движение за права и свободи щели да създадат разбор и коментар на резултатите, когато те излязат публично. По-рано депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев разяснява пред бТВ, че дали Пеевски ще стане народен представител в Европейския парламент ще се реши точно след публикуването на окончателните данни. " Ако партията и Пеевски решат той да отиде в Брюксел, това ще се случи ", добави Цонев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР