Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ присъства на Петата работна среща

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ присъства на Петата работна среща
Коментари Харесай

Карадайъ: Ние трябва да имаме силно ДПС

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ участва на Петата работна среща – Език, просвета, изкуство и Неправителствени организации, която се организира в град Шумен. На срещата участваха културните сдружения на турската общественост в България, както и представителите на културните и интелектуални кръгове, учители по турски език и писатели. Те разискаха фундаментални проблеми като образованието, обществените проблеми на обществото, опазването на културата, взаимно съдействие, обмяна на хрумвания и положителни практики.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в своето одобрение сподели, че единствено когато сме единни можем да бъдем мощни, а нашето единение е Движение за права и свободи. Ние би трябвало да имаме мощно Движение за права и свободи, с цел да пази нашите права и свободи.



Карадайъ съобщи, че след 30 години народна власт към момента съществуват проблеми с проучването на турския език и изясни казуса с печатането на учебниците. Той сподели, че страната не се е заела с печатането им. " Движение за права и свободи напечата учебниците за проучване на турски език и те към този момент са раздадени на учениците ", добави той.

На работната среща участваха още зам.-председателят на Народно събрание доктор Нигяр Джафер, ръководителят на Младежко Движение за права и свободи и евродепутат Илхан Кючюк, зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид и кметове на Движение за права и свободи от област Шумен.

 IMG f38643300b20d41b536ea71b89f91fed V
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР