Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ присъства на официалното откриване на

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ присъства на официалното откриване на
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Вярвам, че заедно и единни ще продължим напред

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ участва на формалното разкриване на обичайния празник на община Борино, който се организира под патронажа на кмета Мустафа Караахмед, оповестиха от партийната централа.

Мустафа Карадайъ поздрави боринци и сервира специфичните поздрави от почетения ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган.

„ Областният шеф сподели, че няма нищо по-добро от единението, тъй като разединението не води до нищо положително. Много е добре това да се приказва в Смолянска област, само че това нещо добре би било да се приказва и в София. Преди два месеца минаха европейски избори, бездънен реверанс родопчани, вие сте нашата горделивост и го доказахте на изборите. Но след изборите видяхме Европа какъв образец ни дава – не позволи националисти, популисти, радикалисти да вземат участие нито в разпределението на постовете в Европейската комисия, нито в разпределението на комисиите в Европейския парламент. И това е вярното. Европа го прави, тъй като пази своите полезности и мото: Единни в многообразието. Но в нашата страна виждаме нещо друго. В централната изпълнителна власт вземат участие хора, които Съвета на Европа прави оценка като фашисти. Те сеят ненавист, разделяне, ксенофобия. Освен тях, и ГЕРБ, и Българска социалистическа партия сведоха до най-малко своята сензитивност, когато се лее ксенофобия и ненавист от трибуната на Народното събрание. С това би трябвало да се преборим в нашата страна, с цел да може с изключение на инфруктурата в дребните общини, би трябвало да създадем тъй че да създадем занаят, с цел да не обезлюдява Борино, Родопите, България, сподели Карадайъ.

Той акцентира, че от 2 години Движение за права и свободи има ясна стратегия за ускорено догонващо икономическо развиване на страната. "За страдание, обаче сме сами, даже няма опити за разговор за дефиниране на целите на страната, което е огромен проблем за страната и за бъдещето на нашите деца. Затова от тази естрада би трябвало да кажем, че с ръководството на локално и централно равнище би трябвало да бъдат ангажирани способени и виновни хора, а не хора изпълнени с ненавист. Заедно би трябвало да го преборим това в нашата Родина “, съобщи Карадаъ.

Лидерът на Движение за права и свободи означи, че за Борино има още доста неща, които да се осъществят – като една част следва да се създадат, а други са в план. „ Вярвам в единството и силата на боринчани, и че дружно и единни ще продължим и напред да вършим това, което би трябвало “, заключи Мустафа Карадайъ.

На откриването на празника на общината участваха още зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов, евродепутатът и ръководител на Младежко Движение за права и свободи Илхан Кючюк, евродепутатът Атидже Алиева-Вели, народните представители Хайри Садъков, Сергей Кичиков, Елхан Кълков, Адлен Шевкед, Ерол Мехмед, Имрен Мехмедова, Танер Али, Ихсан Хаккъ, доктор Хасан Адемов и Севим Али, регионалните ръководители на Движение за права и свободи Смолян, Кърджали и Благоевград - Салих Аршински, Изет Шабан и Ведат Хюсеин, Неджми Али-бивш евродепутат, общински кметове на Движение за права и свободи, общински и локални ръководители и поданици и посетители на общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР