Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ повежда евролистата на партията, следван

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ повежда евролистата на партията, следван
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ повежда евролистата на ДПС

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ повежда евролистата на партията, следван от Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова.  

Това е решило на снощното си съвещание Централното оперативно бюро на Движението, заяви " Епицентър.бг ".

Четиримата са получили най-вече номинации измежду структурите в страната.

Мустафа Карадайъ публично ще бъде моторът на листата, само че няма да става евродепутат.  Той ще отстъпи извоювания мандат на идващия в листата. 
Така  за Брюксел ще заминат записаните като втори, трети и четвърти в евролистата – Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова.  Обществените настройки към този миг дават на Движение за права и свободи 3 от 17-те мандата.

На 5-та позиция е родопчанката Атидже Али – Вели, която е заместител изпълнителен шеф в Държавен фонд „ Земеделие “, с сектор използване на ограниченията от Програмата за развиване на селските региони, пише 24Rodopi.

От Смолянско е и 6-тата в листата, родената в Мадан Севим Мусак, която работи в екипа на Групата на АЛДЕ в Европейския парламент. 

Седми е Станислав Анастасов, който през 2014 година бе определен за министър на околната среда и водите, откакто Искра Михайлова стана евродепутат. 

Осми е Сюлейман Сюлейман от Добрич. Следват Антоанета Асенова от Младежко Движение за права и свободи и Гюлфие Арнаудова от село Абланица, община Хаджидимово. 
Местата от 11-то до 17-то заемат: Петър Чобанов (Ямбол), Сузан Мехмедова(Бургас), Синан Пехливанов (Велико Търново), Танер Кабилов (София), Синай Якуб (Хасково), Ертен Анисова (Варна), Цветан Енчев (София). 

Изненада в листата е отсъствието на Филиз Хюсменова. Тя обаче сама си е направила отказ и е отказала да бъде номинирана. Хюсменова остава да работи за Движение за права и свободи в България.

Прави усещане и неналичието на представител на Кърджалийския район .   Предложението Карадайъ да е лидер на евролистата е пристигнало от точно Кърджали.  На свое съвещание на 25 март регионалният съвет на Движение за права и свободи в Кърджали в наличието на кмета на града инж. Хасан Азис е предложил ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ за лидер на листата на партията на идните на 26-ти май избори за Европейски парламент. Тогава регионалната конструкция е декларирала упованието си представител от района да заеме позиция до 3-то място в листата за евровота на база на показаните мнения от общинските препоръки на Движение за права и свободи, Младежко Движение за права и свободи и Женските сдружения.

Ръководството на Движение за права и свободи е приело, че Мустафа Карадайъ ще е представителят точно от Кърджалийския край.

Кандидатите на Движение за права и свободи за евроизборите ще бъдат регистринани в понеделник в ЦИК, научиЕпицентър.бг.

Ето листата на Движение за права и свободи за европейски избори 2019:  

1. Мустафа Карадайъ 
2. Делян Пеевски 
3. Илхан Кючюк 
4. Искра Михайлова 
5. Атидже Али – Вели 
6. Севим Мусак 
7. Станислав Анастасов 
8. Сюлейман Сюлейман 
9. Антоанета Асенова 
10.Гюлфие Арнаудова 
11.Петър Чобанов 
12.Сузан Мехмедова 
13.Синан Пехливанов 
14.Танер Кабилов 
15.Синай Якуб 
16.Ертен Анисова 
17.Цветан Енчев

Очаквайте детайлности!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР