Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че България трябва да

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че България трябва да
Коментари Харесай

ДПС иска цялото правителство да си замине, ако Симеонов не подаде оставка

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ разяснява, че България би трябвало да следва образеца на " естествените демокрации ", а това значи, че в случай че Валери Симеонов не подаде оставка, такава би трябвало да подаде цялото държавно управление.
Според него националистите вземат участие в ръководството без да има потребност от тях, само че ГЕРБ са ги легитимирали и на моменти даже се пробват да им подражават.
" Вчера техен депутат се опита да ни внушава от трибуната на Народното събрание, че може да препоръчаме техния модел и на Европа ", добави Карадайъ, уточнявайки че това е станало по време на гласуването на оставка на Антон Тодоров като депутат от ГЕРБ.
Карадайъ беше безапелационен, че решението за оставката на Тодоров е било вярно, тъй като той е " пракрачил границите ".
" Заплаши медии, публицисти, само че с изключение на него даже в същите студия, в същия ден, а и по-късно, Валери Симеонов направи същото ", съобщи Карадайъ, представен от Фокус.
Според когато Валери Симеонов употребява пресцентъра на държавното управление, той към този момент не е единствено физическо лице, а съставлява властта.
" Власт, която заплашва и слага ултиматуми на медии и освен на медии. А Красимир Велчев? ", попита Карадайъ и уточни, че е неприемливо ръководител на комисия да употребява езика на омразата. Според водача на Движение за права и свободи демокрацията в България би трябвало да бъде предпазена.
" Докато ръководители на комисии и вицепремиер употребяват езика на омразата и ксенфобиията и самите те са настоящите лица на омразата, ние продължаваме да се отдалечаваме от нормалността ", разясни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР