Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ издигна Йордан Цонев за кандидат

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ издигна Йордан Цонев за кандидат
Коментари Харесай

ДПС издигна Йордан Цонев за кандидат за председателския пост в НС

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ издигна Йордан Цонев за претендент за председателския пост в Народно събрание.
Уроците не са научени и поуките не са извлечени, най-малко за последните четири избора за година и половина, тъй като българският народ всякога избираше фрагментиран парламент и не позволяваше на нито една партия да има независимо болшинство, счита Карадайъ.

" В декларациите си всички призоваваха за разговор, за обединяване в тези спешни времена ", означи Карадайъ. Той сподели, че главната ни задача на политиците и институциите е да вземат решение проблемите на хората, само че това стартира с решение на главния проблем – неналичието на разговор.

По думите му точно разговорът е водещ за решаването на рецесиите и провокациите, пред които се намира страната.

" Много е елементарно да се каже " аз ще бъда съпротива " и да сътворяваме рецесия в Народното събрание ", счита Карадайъ и акцентира, че за Движение за права и свободи това е " безконтролно ".

" Днес е първото съвещание, откриваме 48-ото Народно събрание занапред ни следва да търсим болшинства в това Народно събрание, в случай че успеем да намерим това болшинство, което може да излъчи годно и устойчиво държавно управление, още по-добре би било в тези сложни времена ", сподели още той.

Първоначално Движение за права и свободи обявиха, че няма да издигат лична кандидатура, а ще поддържат претендента на ГЕРБ Росен Желязков, поради неписаното предписание, че ръководител е представител на най-голямата парламентарна група.

След неуспеха на първата процедура за избор на ръководител Карадайъ изненадващо съобщи, че партията издига Цонев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР