Председателят на ДПС , който участва на среща на АЛДЕ

...
Председателят на ДПС , който участва на среща на АЛДЕ
Коментари Харесай

Карадайъ: Всички балкански държави трябва да бъдат членове на НАТО и ЕС

Председателят на Движение за права и свободи, който взе участие на среща на АЛДЕ и Балканската демократична мрежа LIBSEEN, съобщи, че освен България, а и всички балкански страни би трябвало да бъдат членове на НАТО и Европейски Съюз. Домакин на срещата бе президентът на партия АЛДЕ Илхан Кючюк - евродепутат от Движение за права и свободи, оповестяват от централата на Движение за права и свободи. Събитието се организира в Любляна преди срещата на върха ЕСЗападните Балкани.

На срещата участниците дискутираха бъдещето на Западните Балкани за присъединението им към Европейски Съюз. Пред форума Мустафа Карадайъ напомни, че още от началото на 90-те години неизменимата позиция на Движение за права и свободи е, че всички балкански страни би трябвало да бъдат членове на НАТО и Европейски Съюз, тъй като единствено по този начин може да се реализира непоклатимост, сигурност и разцвет на Балканите. Той съобщи още, че на Балканите всички си приличаме, само че повече търсим разликите посред ни вместо приликите. Според водача на Движение за права и свободи всички би трябвало да си дадат сметка, че колкото повече се взираме в предишното и използваме историята за настоящи политически процеси, толкоз по-малко ще виждам и градим бъдещето на децата си тук, на Балканите. Изходът съгласно Карадайъ – това са демократичните полезности като независимост, приемливост и заедност. Единствено посредством тях политиците могат да обезпечат бъдеще на идващите генерации на Балканите.
 Карадайъ: Санкциите “Магнитски ” не могат да бъдат прилагани в Евросъюза Карадайъ: Санкциите “Магнитски ” не могат да бъдат прилагани в Евросъюза
Санкции от трети страни са неприемливи в Европейския съюз. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в предаването " Панорама " п...

На срещата участва и зам.-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов и член на бюрото на Балканската демократична мрежа LIBSEEN. В синхрон с позицията на Движение за права и свободи, на срещата бе призната декларация, в която се удостоверява уговорката към общите европейски полезности и цялостната интеграция на района. Либералите приканиха още за довеждане докрай на цялостната интеграция на Западните Балкани в Европейски Съюз до европейските избори през 2029 година и подчертаха, че по време на последния Конгрес през 2021 година партия АЛДЕ е приела ясни политически документи, призовавайки за цялостна интеграция на Западните Балкани в Европейския съюз въз основа на самостоятелните заслуги при осъществяване на критериите от Копенхаген. По време на работната среща бяха разисквани идните изводи на декларацията от срещата на върха, в която Европейски Съюз удостоверява своята недвусмислена поддръжка за европейската вероятност на Западните Балкани и приветства уговорката на сътрудниците от Западните Балкани към нея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР