Председателят на ДПС и водач на листата на движението за

...
Председателят на ДПС и водач на листата на движението за
Коментари Харесай

Карадайъ няма да става евродепутат

Председателят на Движение за права и свободи и лидер на листата на придвижването за европейските избори Мустафа Карадайъ няма да бъде евродепутат. Това стана ясно от негово изказване в централата на партията.

Карадайъ уточни, че и до момента е ходил в Брюксел и ще не преставам да върви, само че единствено като ръководител на Движение за права и свободи. "За нас тези избори бяха доста значими, тъй като полезностите на Европейския съюз са полезностите и на Движение за права и свободи и от тази позиция, с цел да се подчертае значимостта на изборите, ръководителят на Движение за права и свободи беше и лидер на листата ", изясни той.

По думите му България има потребност от ясна стратегия за ускорено догонващо развиване в границите на Европейски Съюз, и това ясно се е видяло в границите на предизборната акция. „ Ние доста добре знаем каква Европа желаеме - Европа единна и мощна, Европа не на лицемерието, не на омразата, не на опълчването, не на разделянето, Европа на мира, демокрацията, заедността, свободата и толерантността”, означи той.

Според него Движение за права и свободи са създали една проевропейска и положителна акция, разяснили са гласоподавателите си за какво са значими тези избори, какво би трябвало да се случи в Европейски Съюз и по какъв начин съюзът ще бъде потребен за развиването на нашата страна. „ Успоредно с това разяснихме, че България има потребност от ясна стратегия за ускорено догонващо развиване в границите на Европейски Съюз, с цел да може нашите деца и внуци, които са на гурбет в Европейски Съюз, да имат условия и среда да се върнат в България”, съобщи Карадайъ.

По думите му българските жители от дребните обитаеми места и дребните градове са в Европа и не са на отмора, те са там на гурбет и ние сме длъжни да създадем по този начин, че да създадем условия да не обезлюдяват дребните обитаеми места и дребните градове в България. Така водачът на Движение за права и свободи разяснява изказвания, че част от българите през днешния ден били на отмора отвън страната.

Председателят на Движение за права и свободи уточни, че от придвижването ще създадат разбор на изборните резултати, когато излязат формалните данни. Мустафа Карадайъ поздрави всички проевропейски настроени български жители и най-много тези, които са взели участие в изборите. Поздрави структурите на партията за неуморната работа и за това, че са били покрай хората. Той благодари на всички гласоподаватели, които са подкрепили Движение за права и свободи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР