Председателят на Долната камара на американския Конгрес Нанси Пелоси поиска

...
Председателят на Долната камара на американския Конгрес Нанси Пелоси поиска
Коментари Харесай

Пелоси поиска премахването на статуи, свързани с Конфедерацията

Председателят на Долната камара на американския Конгрес Нанси Пелоси изиска премахването от постройката на институцията на 11 скулптури, свързани с Конфедерацията от времената на Гражданската война, съобщи БНР.

Монументи на мъже, които са защитавали жестокостта и варварството за реализиране на напълно расистки цели, са гротескни пред идеалите на американската народна власт и независимост, стимулира се Пелоси, представена от AFP. Сред въпросните скулптури са тези на президента на Конфедерацията Джеферсън Дейвис, заместникът му Александър Стивънс и военачалник Робърт Лий.

В рамките на гражданската война през 19-и век те се борят за обособяване на Южните щати и опазване на робството в тях. По-рано американският президент Доналд Тръмп разгласи, че няма по какъв начин даже да обмисли промяна на имената на военни бази, кръстени на фигури от Конфедерацията. Според него това би било обидно за армията. Междувременно университетът в Ливърпул се съгласи да преименува постройка на името на някогашния министър председател Уилям Гладстон. Причината са връзките му с търговията на плебеи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР