Председателят на „Демократическата партия на Косово“ (ПДК) и председател на

...
Председателят на „Демократическата партия на Косово“ (ПДК) и председател на
Коментари Харесай

Косово иска обединение с Македония и Черна гора срещу Сърбия

Председателят на „ Демократическата партия на Косово “ (ПДК) и ръководител на Народното събрание на страната Кадри Весели даде изявление пред прищинската телевизия КТВ, в което прикани Македония и Черна гора да се обединят с Косово против Сърбия, предава електронното издание на вестник „ Нова Македония “, представено от " Фокус ".
„ Македония и Черна гора са в НАТО, ние не сме, да се обединим всички дружно против Сърбия “, съобщи Весели.
Първите реакции от Сърбия на това изявление бяха, че ръководителят на косовския парламент единствено е удостоверил това, което Белград приказва на интернационалната общественост от години – „ Албанците имат желание да дестабилизират Балканите, а и района “.
„ Ще се изправя против Сърбия, както го направих преди 20 години. Ако е Божията воля, повече няма да има война. Но не дай Боже Сърбия да пробие границата с Косово, нямам доверие, че ще си остана вкъщи. Не желая това да се случи, само че по-добре аз да пострадам, в сравнение с боец от Косовските сили за сигурност (КСС) “, съобщи още Весели.
„ Не съм в политиката да се състезавам дали е по-силен Хашим (Тачи, президентът на Косово), Иса (Мустафа, някогашен министър председател на Косово и водач на „ Демократическата лига на Косово (ЛДК)), или Рамуш (Харадинай, министър председател на Косово), аз съм единствено против (президентът на Сърбия Александър) Вучич “, акцентира Весели, който е уверен, че държавното управление в Прищина в никакъв случай не може да падне поради настояванията на Сърбия и поради наложените 100-процентови мита върху сръбските артикули.
„ Нова Македония “ напомня, че неотдавна сръбският президент дефинира Весели като „ стопанин на Косово “, човек в сянка, който преди този момент е бил шеф на разследващата работа на Армията за избавление на Косово, а в този момент е водач на ръководещата „ Демократическа партия на Косово “ и ръководител на локалния парламент.
Преди време, когато Вучич разгласи, че желае да отиде в Косово, Весели заплаши да арестува президента на Сърбия, в случай че реши да посети язовира Газивода, отбелязва още вестникът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР