Председателят на Държавния съвет на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким

...
Председателят на Държавния съвет на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким
Коментари Харесай

Сеул: Ким Чен-ун е жив и здрав

Председателят на Държавния съвет на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким Чен-ун е жив и здрав. Това сподели специфичният консултант на президента на Република Корея по въпросите на дипломацията и националната сигурност Мун Чжон Ин.

Позицията на нашето държавно управление е твърда. Ким Чен-ун е жив и здрав. Той се намира в региона на Вонсан от 13 април. Не са видяни никакви подозрителни напредвания, съобщи съветникът на южнокорейския президент пред СиЕнЕн.

Официалният вестник на КНДР " Нодон синмун " заяви по-рано, че Ким Чен-ун продължава да работи с документи и е изпратил благодарствено обръщение на служащите на най-големия градеж през последните години - модерния град Самджийон, на източното крайбрежие Вонсан-Калма.

Източник от американската администрация съобщи по-рано пред СиЕнЕн, че във Вашингтон изследват публикуваната информация за утежняване на здравословното положение на севернокорейския водач след претърпяна хирургическа намеса.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели по-късно на брифинг, че медийната информация не дава отговор на действителността. Южнокорейските управляващи също обявиха, че няма данни за заболяване на Ким Чен-ун, а министерството на външните работи на Китай се усъмни в източника на информация на СиЕнЕн.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР