Председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен-ун призова в

...
Председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен-ун призова в
Коментари Харесай

Ким Чен-ун: Всички сили трябва да бъдат насочени към развитието на икономиката и повишаването на жизненото равнище

Председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен-ун прикани в програмна тирада за целите на страната всички сили да бъдат ориентирани към развиването на стопанската система, заяви през днешния ден севернокорейската осведомителна организация КЦТА, представена от Българска телеграфна агенция.

"В сегашната битка за създаване на социалистическата страна централната задача на републиката ни е мощно подсилване на материалната основа на социализма посредством концентриране на всички сили на страната в икономическото строителство ", цитира КЦТА речта на Ким Чен-ун.

Агенцията акцентира, че севернокорейският водач в детайли се стопира на разнообразни сфери от националното стопанства - енергетика, рандеман на потребни изкопаеми, металургия, превоз, строителство, лека индустрия и селско стопанство. За всяко икономическо направление той дава поръчения какво би трябвало да се направи, с цел да се усилят размерите на създаваната продукция. Специално акцентиране слага върху стоките за облекчаване на потребителското търсене.

"В най-кратки периоди би трябвало да решим проблемите с храненето и потребителските артикули, които имат решаващо значение за възстановяване на живота на хората ", акцентира Ким Чен-ун и добавя, че е належащо и да се ускорят темповете на строителство, "за да се обезпечат на хората по-добри и по-цивилизовани условия на живот ".

На военната сфера, на която в сходни речи водачът на КНДР нормално обръща огромно внимание, в текста на сегашната му тирада са отделени единствено два абзаца.

"Винаги би трябвало да помним, че мирът се подсигурява единствено със мощни въоръжени сили, твърдо да се придържаме към правилата на самозащита и да продължаваме да укрепваме отбранителната дарба на страната ", отбелязва Ким Чен-ун.

КЦТА прецизира, че речта е произнесена на 12 април на първата сесия на новия състав на Върховното национално заседание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР