Председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Владимир

...
Председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Владимир
Коментари Харесай

Експерт: Цените на агнешкото за Великден и за Гергьоден няма да се вдигнат

Председателят на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите Владимир Иванов разяснява пред БНР, че главните потребителски артикули резервират цените, на които се продават, по-скъпи са само картофите и варивата поради затруднената логистика. Плодовете, изключително цитрусите, са по-скъпи.
Търговската система в България е удържала и " се държи брилянтно ", сподели Иванов: " Нито един търговец на едро, нито един преработвател не си е разрешил лукса да завоюва малко повече. Не сме записали далавера! ", съобщи той.
Никой да не се тормози, че ще има дефицит на храна или, че ще бъде безбожно скъпа, прикани Иванов и уточни, че за идните Великденски празници ще има задоволително яйца на пазара и на естествена цена.
" Наблюдаваме повече от 10 години една цена на агнешкото месо. Който избере да яде салати, краставици, домати и агнешко, ще заплати толкоз, колкото е платил и предходната година ".
Владимир Иванов уточни, че на всички места по пазарите и борсите се прави стерилизация.
Кризата с ковид съгласно него е изчистила нискокачествените хранителни артикули от пазара. Същевременно цените се резервират и инфлация не се чака поради лимитираното ползване.  Българските производители на зеленчуци и преработващата индустрия са в положение да подсигуряват изхранването на популацията, без риск от продоволствена рецесия.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 2 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР