Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин по време на пленарно

...
Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин по време на пленарно
Коментари Харесай

Володин: Страните, доставящи оръжие на Украйна, ще имат проблеми

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин по време на пленарно съвещание в сряда предложи неотложно да се приготви послание към европейските парламенти с пояснение на позицията на Руската федерация по отношение на провеждането на специфична интервенция в Украйна, оповестиха съветски медии.

" Вчера и през днешния ден чуваме закани против страната ни от европейски политици и Европейския съюз. Има оферти до края на днешната среща да подготвим послание към националните европейски парламенти, с цел да изложим нашата позиция ", сподели още Володин.

„ Те най-сетне би трябвало да схванат, че в случай че не трансформират позицията си, в случай че не спрат да доставят оръжия и наемници на Украйна, на следващия ден ще имат проблеми ", добави Володин.

Според него Русия „ към момента не е воювала ", а единствено е защитавала „ тези, които живеят в Донецката и Луганската национални републики ".

На 21 септември президентът на Руската федерация подписа декрет за частична готовност в страната. В обръщението си към руснаците той означи, че линията на прикосновение в зоната за специфична военна интервенция " надвишава хиляда километра ", до момента в който съюзническите сили се сблъскват " освен с неонацистки формирования, само че в действителност с цялата военна машина на колектива Запад ", което заплашва самото битие на Руската федерация.

Според министъра на защитата на Русия Сергей Шойгу по време на мобилизацията ще бъдат призовани 300 000 резервисти, които ще бъдат подготвени, преди да бъдат изпратени в зоната на СВО. Призивът няма да засегне възпитаници и наборници, на готовност подлежат единствено жители, отбили военна работа и притежаващи военна компетентност. Ръководителят на военното ведомство акцентира, че мобилизацията се прави на първо място за преодоляване на освободените по време на спецоперацията територии.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР