Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора

...
Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора
Коментари Харесай

Националната детска телефонна линия оказва специализирана помощ


Председателят на Държавната организация за протекция на детето доктор Елеонора Лилова посети Центъра за позвънявания на Националната телефонна линия за деца 116111. Тя се срещна на място с психолозите, които оказват профилирана помощ, оповестиха от ДАЗД.

В центъра работят млади експерти, които одобряват сигналите, съветват, насочват и уведомяват незабавно службите, когато се постанова незабавна помощ или подпомагане.

На срещата бе разискван механизмът на съгласуваност, с цел да се реагира съответно и навреме на търсещите протекция, също и нуждата от по-активно разпространение на телефонната линия 116111, с цел да се окаже подпомагане на всяко нуждаещо се от помощ дете.

Линията е основана през 2009 година като условие на Закона за протекция на детето за информиране, консултиране и профилирана помощ, която се дава посредством психическа поддръжка или спешна намеса за деца. Телефонът 116111 е с национално покритие и е безвъзмезден.

Д-р Лилова бе съпроводена от госпожа Надежда Стойкова, шеф на Фондация “Асоциация Анимус ”. Организацията е спечелила публичната поръчка за даването на услугата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР