Председателят на Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" Малина

...
Председателят на Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" Малина
Коментари Харесай

Малина Крумова: Трябва да бъдат проследени причините защо шофьорите грешат

Председателят на Държавната организация "Безопасност на придвижването по пътищата " Малина Крумова показа в утринния блок на Българска национална телевизия акцентите от отчета за сигурността на придвижването по пътищата, които изследва комплексните аргументи за пътнотранспортните катастрофи.

Тя уточни, че това е първият по рода си отчет от позиция на мащаба, в който той се изготвя.

Това, което ние се опитахме да създадем, със съдействието на всички институции, е точно да се фокусираме върху детайлите и фактори, които дефинират този резултат - за какво се стига до толкоз ПТП-та, толкоз ранени, толкоз починали. Фокусирали сме се върху всички значими детайли - правната и институционалната рамка, положението на пътищата, подготовката и държанието на водачите, положението на автомобилния парк и, несъмнено, незабавната помощ, съобщи Крумова.

Докладът установи пропуски, върху които би трябвало да се работи. Според статистиката на Министерство на вътрешните работи 96% от пътнотранспортните катастрофи са по виновност на водачите. Крумова уточни обаче, че това са данни по първичен оглед на местопроизшествието, които не регистрират резултати от следващи експертизи.

Тя сподели, че е извънредно значимо, когато водачът е сбъркал, да бъдат проследени аргументите за неговата неточност.

Докладът предлага въвеждането на механизъм тежките пътнотранспортни катастрофи да бъдат обследвани от сложни екипи, които да откриват механизма на случване на произшествията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР