Председателят на Държавна агенция „Електронно управление“ поема функциите на национален

...
Председателят на Държавна агенция „Електронно управление“ поема функциите на национален
Коментари Харесай

Председателят на ДАЕУ е определен за национален координатор по Информационната система за вътрешния пазар


Председателят на Държавна организация „ Електронно ръководство “ поема функционалностите на народен координатор по Информационната система за вътрешния пазар. Това реши държавното управление като одобри промени в свое Решение № 290/2011 година за установяване на народен координатор и делегиран координатор в областта на услугите на вътрешния пазар по Информационната система на вътрешния пазар. Актуализира се също по този начин и Списъкът на способените органи, които подлежат на регистрация в системата в областта на услугите, оповестиха от държавната иформационна работа.

Информационна система за вътрешния пазар (ИСВП) е електронна система, създадена и поддържана от Европейската комисия, предопределена за продан на информация сред администрациите на държавите-членки на Европейски Съюз. ИСВП е налична на всичките публични езици на Европейски Съюз и обезпечава по-бърз, по-добре структуриран, по- благонадежден и предпазен продан на информация сред способените органи на държавите-членки на Европейски Съюз.

Системата ИСВП поддържа повече от 50 процедури за административно съдействие като се употребява за продан на информация в следните законодателни области:

дейностите по даване на услуги на вътрешния пазар; признаването на професионални квалификации;

командироването на служащи в границите на даването на услуги;

практикуване на правата на пациентите при трансгранично здравно обслужване;

профилираното трансгранично превозване на евро в брой по шосе сред държавите-членки в еврозоната;

връщане на монументи на културата, които са нелегално изнесени от територията на държава-членка;

потребление на мрежата „ SOLVIT “ за решение на проблеми в границите на вътрешния пазар.

Благодарение на потреблението на системата е усъвършенствано трансграничното административно съдействие сред органите на държавите-членки в интерес на жителите и бизнеса, които могат да се възползват по-пълноценно от преимуществата на единния пазар в Европейски Съюз.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР