Председателят на ДАНС Димитър Георгиев е стигнал до извода, че

...
Председателят на ДАНС Димитър Георгиев е стигнал до извода, че
Коментари Харесай

ДАНС иска промяна в процедурата за отнемане на българско гражданство

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев е стигнал до извода, че има потребност от законодателни промени за възстановяване на правната рамка в лишаване на българско поданство.
Председателят на ДАНС Димитър Георгиев е изказал мнението си, че би трябвало смяна в метода за лишаване на българско поданство по време на присъединяване си в взаимното съвещание на комисиите по вътрешна сигурност и публичен ред и комисия за надзор над службите, използването и потреблението на специфични разследващи средства и достъпа до данните по Закона за електронните известия, оповестява news.bg.

Сред законодателните промени в правната рамка за приемане и лишаване на българско поданство, контролните органи упорстват за това претендентите да дават отговор къде и по кое време са обитавали в други страни през последните 10 години и дали имат влезнала неоправдателна присъда или не.

Георгиев е дал за образец отнемането на българското поданство на Сергей Адониев и осведоми, че повода за отнемането на поданство е неоправдателна присъда за банкови измами и пране на пари в Съединени американски щати в края на януари 2018 година Шефът на ДАНС напомни, че Сергей Адониев и брачната половинка му кандидатствали за българско поданство за особени услуги в региона на телефонните услуги. Тя и трите им деца също са получили българско поданство, само че от ДАНС желаят Министерство на правораздаването да отнеме и българското поданство и на тях.

" В момента, в който от ДАНС научихме, че има такова осъществено закононарушение, сами инициирахме координацията с партньорските служби от Съединени американски щати ", безапелационен е Георгиев.

На въпрос дали е завършила разпоредената инспекция на 40 000 души с българско поданство, шефът на ДАНС oтбеляза, че инспекцията посочила, че всичко, което е като процедура било осъществено изрядно от чиновниците на ДАНС и Министерство на вътрешните работи.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР