Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова обяви

...
Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова обяви
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Бюджет 2020 е повече от същото и това е правилно

Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова разгласи в ефира на БНР, че е съгласна с оценките за проектобюджета за идната година, че съставлява " още от същото ". Тя уточни, че е вярно да е по този начин, тъй като политиката, която се води от ГЕРБ е неговата предизборна стратегия и тази на ръководещата коалиция и е обикновено да се надгражда с оповестените цели във всеки идващ бюджет.

Допълни, че прогнозата е била брутният вътрешен артикул на България да нарасне до 115 милиарда лева към края на 2021 година, а за 2020 година към този момент прогнозата, записана в проектозакона за бюджета, е той да е 127 милиарда лева.

Доходите в бюджетния бранш ще се вдигнат за поредна година, подсети Стоянова с уточнението, че с 10% се предлага да се вдигнат не заплатите, а с толкоз нараства сумата за нарастване на държавните заплати. Всеки чиновник щял да получи нарастване, съответстващо на разпоредбите, по които се дефинира неговата заплата и на самостоятелната оценка за неговата работа.

Стоянова уточни, че минималната заплата също нараства с всяка година като за 2020 година се планува да е 650 лева Обясни, че тази държавна политика за приходите непроменяемо оказва напън върху частния бранш, който също е заставен да подвига заплатите, с цел да може да задържи качествените си чиновници.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР