Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ определи като

...
Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ определи като
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Ветото на президента бе очаквано

Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ дефинира като предстоящо ветото на президента върху измененията в Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 година, с които се вкарва финансиране на политическите партии с дарения от юридически лица и еднолични търговци.

Тя също по този начин изрази вяра, че ветото ще бъде преодоляно. Общо взето президентът постанова много постоянно несъгласие на разнообразни закони, разяснява Стоянова. Според нея няма причина за отстъпки. Аз персонално считам, че по метода, по който сме регламентирали опцията партиите да бъдат финансирани от юридически и физически лица, това би нараснало прозрачността по отношение на протичащото се сега, сподели Менда Стоянова.

Обществено знае се, че има финансиране, само че то не е публично и е под масата, а когато това финансиране стане публично, ще може всеки един да види този, който финансира избрана партия, възползва ли се преди или по-късно от нейните услуги в разнообразни направления, т.е. лобизъм, добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР