Председателят на Бюджетната комисия Менда Стоянова е внесла на 23

...
Председателят на Бюджетната комисия Менда Стоянова е внесла на 23
Коментари Харесай

Внесени са промени в Закона за БНБ заради влизането в еврозоната

Председателят на Бюджетната комисия Менда Стоянова е внесла на 23 януари 2020 година за разглеждане план за допълнение на член 29 от Закона за Българска народна банка, оповестиха от пресцентъра на Българската национална банка.

 © БГНЕС
Българската национална банка и Министерството на финансите поддържат импортирания план. Законопроектът се поддържа и от ЕЦБ.

" Целта на законопроекта е да се обезпечи сходство на вътрешната нормативна рамка с европейската нормативна рамка, регулираща административния развой и оперативните процедури за одобрение на валутните курсове в изискванията на валутно-обменния механизъм (ERM II). Това сходство е наложително изискване за присъединение към валутно-обменния механизъм ", се споделя в известието.

" Законопроектът не слага под въпрос настоящия режим на закрепен валутен курс. Както неведнъж е подчертавано от държавното управление и Българска народна банка, този режим ще бъде непокътнат до присъединение на страната към еврозоната и приемането на еврото ", показват още от Българска народна банка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР