Председателят на Будистката асоциация на Китай, Шъ Сюечън, подаде оставка

...
Председателят на Будистката асоциация на Китай, Шъ Сюечън, подаде оставка
Коментари Харесай

Председателят на Будистката асоциация на Китай хвърли оставка след обвиненията в сексуален тормоз

Председателят на Будистката асоциация на Китай, Шъ Сюечън, подаде оставка поради обвинявания в полов тормоз, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Сюечън е абат на манастира Лунцюан в покрайнините на Пекин, консултант на китайското държавно управление по религиозните въпроси и един от най-влиятелните будистки водачи в Китай.

В края на предишния месец двама от монасите в Лунцюан разпространиха в китайските обществени мрежи документ от 95 страници, в който се споделя за половия тормоз, упражняван от Сюечън по отношение на монахини в манастира. В документа се разказва по какъв начин религиозният водач е изпращал известия със полово наличие на минимум шест монахини за да ги убеди да имат интимни контакти с него. Четири от тях се съгласили, като той им казвал, че сексът с него е неразделна част от будистката им подготовка.

Сюечън отхвърли да е желал секс от монахини и да е упражнявал полов тормоз. Будистката асоциация на Китай разгласи в оповестено на интернет страницата си изказване, че приема неговата оставка. Скандалът е един от най-нашумелите, откакто придвижването "Аз също " (#MeToo) набра известност и в Китай. Хаштагът се появи към този момент няколко милиона пъти в китайската обществена мрежа Вейбо. Въпреки че половият тормоз е от тематиките, които обичайно се пренебрегват в китайското общество, придвижването "Аз също " към този момент трансформира метода на мислене на младото потомство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР