Председателят на БТПП Цветан Симеонов се е срещнал с новоназначения

...
Председателят на БТПП Цветан Симеонов се е срещнал с новоназначения
Коментари Харесай

Предстои обявяването на още нови германски инвестиции у нас

Председателят на БТПП Цветан Симеонов се е срещнал с новоназначения началник на Службата по търговско-икономически въпроси на България в Мюнхен - Стефан Йонков, оповестиха от работодателската организация. След предходния си мандат в Берлин, Йонков е споделил целите на своята работа, ориентирана към задълбочаване на връзките на българския бизнес и БТПП с сътрудници от федералните провинции Бавария и Баден- Вюртемберг, две от общо шестнадесетте в Германия.

В Бавария безработицата е към 3% - съвсем два пъти по-ниска от междинната за България. Изключително добре е развито образованието и професионалното образование. Около 1000 баварски компании работят в България посредством 230 търговски представителства у нас. Голяма част от немските вложения също идват от бизнеса в тази провинция - от секторите автомобилостроене, електроника и електротехника, машиностроене.

Обсъдени са били и трендовете в двустранния стокообмен България - Германия. Добрата вест е, че през последните две години нашата страна има позитивно комерсиално салдо, а размерът на търговията възлиза на рекордните 8.2 милиарда евро през предходната година.

Предстои оповестяването на още нови немски вложения у нас, споделя Йонков, които са в следствие от взаимните ни старания.

Българската търговско-промишлена палата ще вземе присъединяване в идната сесия на смесената комисия България - Бавария, която ще се организира през октомври тази година в град Пловдив. Постигнато е съглашение сред БТПП и СТИВ - Мюнхен за подготвянето на взаимни начинания за задълбочаване на двустранното икономическо съдействие със съдействието и на Германо-българската търговско-индустриална камара и районни търговски покои в Германия.

Свободна страна Бавария (на немски: Freistaat Bayern, или единствено Бавария ) е ситуирана в югоизточната част на Германия. Тя има население от 12.5 млн. поданици и е най-голямата по повърхност немска провинция - 70 551 кв. километра. Столица на провинцията е Мюнхен.

Бавария е една от най-богатите провинции в Германия, трансформирала се в последните десетилетия от земеделска в софтуерна провинция. Въпреки това стопанската система е неравномерно развита в обособените региони, като районите на Мюнхен (Горна Бавария), Нюрнберг (Долна Франкония) и района на Регенсбург са стопански мощно развити, до момента в който други, като Горна Франкония могат да се квалифицират като селскостопански и изостанали. В Инголщат и Мюнхен се създават две от най-известните автомобилни марки - "Ауди " и "БМВ ", които са се трансформирали в знак на немското качество.

Баден-Вюртемберг (на немски: Baden-Württemberg) е ситуирана е в югозападната част на Германия, източно от горното течение на река Рейн. Баден-Вюртемберг е третата по повърхност и население федерална провинция от общо шестнадесет, с повърхност 35 751 кв. км и 10.754 млн. души население. Столицата й е Щутгарт.

В провинция Баден-Вюртемберг се намират някои от най-старите и влиятелни университети в Германия, като университетите на Фрайбург, Хайделберг и Тюбинген.

Други влиятелни висши учебни заведения са тези в Карлсреу, Майнхайм и Улм. В столицата на провинцията Щутгарт университетите са два, а в Лудвигсбург е известното Национално кино учебно заведение (Filmakademie Baden-Württemberg).
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР