Председателят на БСП - София беше официален гост на Х

...
Председателят на БСП - София беше официален гост на Х
Коментари Харесай

Калоян Паргов след посещението в Белград: Бъдещето на човечеството е в модерния социализъм

Председателят на Българска социалистическа партия - София беше формален посетител на Х Конгрес на Социалистическата партия на Сърбия.
Бъдещето на човечеството е в модерния социализъм. Това беше посланието в отчета на ръководителя на Социалистическата партия на Сърбия, първи вицепремиер и външен министър Ивица Дачич по време на Х Конгрес на Социалистическата партия на Сърбия, което водачът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов цитира. Той беше формален посетител на форума дружно с члена на Изпълнителното бюро на Народно събрание на Българска социалистическа партия и депутат Валери Жаблянов, с изпълнителния шеф на Националната асоциация за интернационалните връзки (НАМО) Чавдар Минчев и с Пламен Фердов. По време на Конгреса в Белград водачът на столичните социалисти имаше срещи с Ивица Дачич, със заместник-председателя на СПС Новица Тончев, с градския ръководител на СПС в сръбската столица Александър Антич, който е министър на енергетиката на Сърбия, и с Бранко Ружич, заместник-председател на СПС и министър на държавната администрация.

" Според Дачич тезата за " Краят на историята ", която американският мъдрец Франсис Фукуяма стартира доскоро повече от четвърт век не е нищо друго, с изключение на негова лична позиция, разяснява Калоян Паргов. - Да напомня, че Фукуяма разгласява книгата си " Краят на историята и последният човек " през 1992 година. В нея той тогава се опита да потвърди, че крахът на комунистическия строй и триумфът на демократичния международен ред, демокрацията и либерално-капиталистическата стопанска система са логически завършек на еволюцията на формите на държавната власт. Геополитическите промени, успеха на консервативни и даже крайнодесни политики в Европа в последните години обаче наложи все по-активно търсене на опция на демократичния международен ред. А това от своя страна изрично опроверга изказванията на Фукуяма. Нещо повече, самият той към този момент признава, че констатациите в книгата му не са точни. И даже твърди, че модерният социализъм е допустимо най-хубавата опция за бъдещето. В отчета си Дачич изясни, че модерният социализъм значи антирадикализъм, антикапитализъм и повишение стандарта на живот на хората. Модерният социализъм е правдивост, взаимност, независимост и тъждество. Той не допуска еднопартийна, а плуралистична политическа система с добре развита пазарна стопанска система и вярно приложени нейни правила. Модерният социализъм значи ценене на върховенството на закона, правата на индивида, демократичните устои на страната и заслужено разпределя обществените и национални благосъстояния. Накратко казано, модерният социализъм е за народен суверенитет и държавен интегритет ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР