Председателят на БСП – Кюстендил и общинските съветници от „Коалиция

...
Председателят на БСП – Кюстендил и общинските съветници от „Коалиция
Коментари Харесай

Паник бутони във всяко заведение с удължено работно време и повече камери в  ромския квартал на Кюстендил искат от БСП

Председателят на Българска социалистическа партия – Кюстендил и общинските съветници от „ Коалиция за промяна” обрисуваха ограниченията, които оферират за обезпечаване на спокойствието и естествения живот на жителите в града. „ Само преди няколко дни декларирахме, че желаеме институциите да си свършат работата. И както обещахме, предлагаме и ограничения, които да оказват помощ за това. Идеята е общинските съветници от „ Коалиция за промяна” да ги показват на идната сесия на Общински съвет – Кюстендил”, сподели инж. Росен Димитров пред публицисти. Той изрази вяра, че има и други политически сили, които евентуално ще имат и свои оферти по тематиката. Димитров лимити като извънредно значимо да се запазят спокойствието и сигурността на територията на община Кюстендил.
Общинският консултант Атанас Гергинов съобщи че, макар всички изказвания в последно време, Кюстендил не е оазис на спокойствието. Случват се и такива тежки произшествия като убийства в центъра на града и обвързване на институциите и на обществеността е да се вземат ограничения за бъдещето и спокойствието на кюстендилци. „ Ще се опитаме посредством въпроси и питания на съвещанията на Общински съвет – Кюстендил да предизвикваме институциите, тези ограничения да станат действителност.”, съобщи Гергинов. Той предложи преди всичко да бъде разширено видео наблюдението в ромския кв.”Изток”, където съгласно него има данни, че има единствено 3 камери. А такива би трябвало да бъдат сложени на входовете и изходите, както и по уличките в квартала. Гергинов зададе и няколко въпроса към органите на Министерство на вътрешните работи и общинската администрация. „ Какъв е персоналният състав, както на патрулите на Министерство на вътрешните работи, по този начин и на тези на Общинска защита?”, попита той и предложи патрулите да бъдат удвоени, изключително в натоварените часове. Така съгласно него ще има почит към всевъзможни противообществени прояви. Атанас Гергинов предложи да се направи среща със притежателите на нощни заведения и заведения с удължено работно време, на която да бъде разисквано слагането на паник бутони на всички места, с цел да се алармира стремително и да се предотвратяват произшествия. „ Това са бързи ограничения, които изискват доста вложения. Вместо да наливаме пари в безсмислени градежи на медицински центрове, можем да отделим пари за спокойствието и сигурността на кюстендилци и гостите на града.”, заключи Гергинов.
По проблемите с противозаконното застрояване на ромския кв. „ Изток” отношение взе общинският консултант Невена Панчева. Тя изясни, че през 2017 година Общински съвет – Кюстендил е приел обстоен организационен проект на квартала, който обаче не са влючени земеделските земи в така наречен м.”Решетка” и „ Прогона”. А там интензивно стартира застрояването от 2016 – 2017 година. „ Общинската администрация, а и кантролните органи в строителството, както и будните кюстендилци, а и самите притежатели на аграрни земи би трябвало да проявят непоносимост към това нелегално строителство и то да бъде спряно още, когато се появи. Когато се обсъждаше Подробен устройствен план – а стана ясно, че една част от ромите желаят да имат законни къщи, подготвени са да закупят терени, с цел да нямат проблеми с управляващите. Изисква се общината в един по-широк периметър да включи тези територии в устройствения проект и в бъдеще да може да се прави законно строителство”, изясни Панчева. Тя акцентира, че не става дума за срутване на къщи, а за пораждане на нови градежи в земеделските земи, които са противозаконни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР