Председателят на БСП Корнелия Нинова взе участие във видеоконферентна среща

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова взе участие във видеоконферентна среща
Коментари Харесай

Корнелия Нинова взе участие във видеоконферентна среща с лидери на партии и премиери

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова взе присъединяване във видеоконферентна среща на водачите на политически обединения и министър председатели от фамилията на Партията на европейските социалисти. Основна тематика на полемиката бе изключителната обстановка, в която се намира Европейски Съюз, подбудена от разразилата се зараза на COVID-19.

По време на полемиката бяха разисквани общоевропейски ограничения, които да спомогнат за запазване на здравето на жителите и поддръжка за здравните системи на страните – членки. Основен приоритет би трябвало да бъдат ограниченията за гарантиране на работните места, обществената отбрана и финансова поддръжка на дребните и междинните предприятия и самонаетите лица, както и такива, ориентирани към оправянето с финансовите последствия от епидемията.

Корнелия Нинова срещна своите сътрудници с предложенията, импортирани от Българска социалистическа партия в Народното събрание, като открои самодейността на българските социалисти за безвъзмездното и непосредствено даване на артикули от „ Държавния резерв” към лечебните заведения, лечебните заведения и домовете за обществени услуги, заледяване на заплащанията на битови сметки и включването на частните лечебни заведения в битката с заболяването. Специално внимание тя обърна на отбрана на човешките права по време на изключителните ограничения.

„ Кризата не може да бъде опрощение за тъпчене на права, гонене на публицисти и замяна на парламентарното ръководство с властническо такова”, означи Нинова. Подкрепяйки апела на останалите водачи от Партията на европейски социалисти за взаимност, тя изрази подготвеност за подпомагане посредством задълбочаване на равнището на съдействие и координираното правене на политики и ограничения, в отговор на епидемията от COVID-19.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР