Председателят на БСП Корнелия Нинова разкритикува по bTV остро намерението

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова разкритикува по bTV остро намерението
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Нинова: Има вече дълбок разлом между левите хора и Радев

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разкритикува по bTV остро желанието на икономическия министър Никола Стоянов да позволи построяването на фотоволтаичен парк от немски вложител върху язовир " Огоста ". Тя е сезирала прокуратурата. Инвестицията е за 1 милиарда лева Всичкото създадено гориво ще се изнася от България, изгодата за България са 9 работни места, съобщи Нинова.
 
" Смущава ни – министърът на стопанската система е почнал диалози, подписал документи с немски вложител за създаване на фотоволтаици върху водите. Този язовир е обект от национална сигурност. Предвижда се немският вложител да поеме ремонта и по-късно той да го стопанисва. Отделно са отпуснати пари от Министерство на стопанската система. Тоест два ремонта. Той разгласи, че това е първата такава инвестиция. Водите на България са национално стопанство и би трябвало да се носи политическа отговорност. Германският вложител поема ръководството и стопанисването на язовира ", добави водачът на Българска социалистическа партия.
 
Нинова разкритикува и президента Румен Радев, който е приел задграничния вложител. " Левите хора са срещу износа на оръжие. В момента гледаме бюджет за заледяване на приходите и увеличение на военните разноски. Задължение на служебния кабинет е да внесе бюджет. Замразяваш парите на служащи, майки и деца и насочваш тези пари към самолети и превъоръжаване ", означи тя.
 
Различията ни с Радев и служебния кабинет са кардинални, уточни водачът на Българска социалистическа партия. Партията ври и кипи против решението да дадем оръжие на Украйна, продължи Нинова. Тя прикани президента Радев да съобщи позиция и да наложи несъгласие върху решението на Народното събрание. Опасявам се, че той няма да наложи несъгласие, сподели Нинова. Има бездънен разлом сред левите хора и това, което показва Радев, безапелационна бе тя.
 
Оставаме оптимисти, че е допустимо да има държавно управление, само че е време президентът да връчва мандатите.  Според нея за стотен път в пленарната зала се чува, че служебният кабинет не можел да прави дълготрайни политики.

" Само че той разгласи процедури за контракти за доставка на полутечен газ до 2030 година, както и за вторите 8 F-16. Значи тези политики може да са дълготрайни, а да увеличиш минимална заплата за една година напред не може да е дълготрайна политика? ", попита тя и дефинира това като антилогика, несъгласие и двуличие, което стартира да излиза отвън всевъзможни граници.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР