Председателят на БСП Корнелия Нинова получи отговор от председателя на

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова получи отговор от председателя на
Коментари Харесай

Лидерът на ЕНП пише до Нинова

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова получи отговор от ръководителя на ЕНП Жозеф Дол на писмо от 8 юни 2017 година В него той препотвърждава неодобрението от страна на Европейската национална партия по отношение на всевъзможен тип език на ненавист и разделяне.

„ Препотвърждавам неодобрението от страна на Европейската национална партия по отношение на всевъзможен тип език на ненавист и разделяне – и то от всички страни. Качеството на политиката в България, както във всяка друга страна, може единствено да завоюва от естествен и цивилизационен разговор сред всички политически сили. Надявам се, че всички политически партии в България, от целия политически набор, ще се отнесат съществено към тази задача и ще сложат завършек на тази будеща страдание обстановка ", написа Дол.

В писмото си от 8 юни 2017 година ръководителят на Българска социалистическа партия декларира, че от най-високата естрада в страната ни - българския парламент, членовете на Политическа партия ГЕРБ, които са част от политическото семейство на ЕНП, всяват ненавист, експанзия и конфонтация.

„ В българския парламент те назовават опозицията „ небългари ", „ безродници ", „ кръвопийци ", „ убийци ", пращат я в Сибир и Северна Корея ", написа Нинова.

Тя напомня, че на последните парламентарни избори Българска социалистическа партия получи поддръжката на близо един милион български жители.

„ Заклеймяването на партията ни е експанзия освен към нас, само че и към всички хора, които ни гласоподаваха доверие. С изявленията си Вашите сътрудници от Политическа партия ГЕРБ слагат линии на разделяне освен в Народното събрание, само че и в българското общество ", безапелационна е Нинова.

По нейните думи единствено след 7 месеца България ще ръководи Съвета на Европейския съюз, в сложен за Европа интервал - възходящ евроскептицизъм, рецесия на доверието, сложни договаряния по напускането на Обединеното кралство.

„ В подобен миг, вместо да водим спор за общото ни бъдеще в Европа, за справяне с провокациите, пред които сме изправени, представителите на вашето политическо семейство от ГЕРБ употребяват изразителност от предишното - заклеймяване на политическия конкурент и обиди ", разяснява Корнелия Нинова.

Тя показва, че в границите на подготовката и провеждането на българското председателство, Българска социалистическа партия ще подходи отговорно и ще предложи визията за бъдещето и развиването на Европейския съюз.

„ Съюз, който залага не на втълпяване на ненавист и разграничителни линии, а Съюз, учреден на европейските ценности- независимост, взаимност, единение и сигурност ", добавя още Нинова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР