Председателят на БСП Корнелия Нинова поиска кардинална смяна на мафиотско-олигархичния

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова поиска кардинална смяна на мафиотско-олигархичния
Коментари Харесай

Нинова към управляващите: Пак горите бушони, за да спасите системата

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изиска съществена промяна на мафиотско-олигархичния модел, натрапен от кабинета " Борисов 3 ". Това съобщи тя от парламентарната естрада по време на дебатите към промяната на петима министри от държавното управление преди гласуването в Народното събрание. Промените в кабинета бяха признати от депутатите.

" Нужна е промяна с господство на закона и правова страна. Какво предлага Борисов – оставане и опазване на модела. Предлагате реплика на модела. Мимикрия с оставки на министри. Гледали сме 12 серии за 4 години от този филм, 13-тата може да е съдбовна. Винаги се гори бушон, с цел да се избави системата. Мантрата за вашия морал е, че и при подозрение за корупция заменяте министри. Сменяте, с цел да спасите корупцията, с цел да запазите системата. Защо го вършиме - тъй като освободените министри са на Движение за права и свободи по думите на премиера. Вариант 2 - освобождавате Горанов поради хазарта, Караниколов поради едни раздадени пари в Министерството на стопанската система, а Маринов поради полицейското принуждение. Какви са същинските Ви претекстове - претекстът Ви е боязън, боязън от хората, които стачкуват, а задачата Ви е оцеляване ", обърна се към ръководещата коалиция Нинова.

" Българи, мислите, че държавното управление, което цели единствено своято оцеляване и го е боязън, може да ви предложи бъдеще. Щяло да има неустойчивост, а самите ръководещи са неустойчивост, за 4 години – 25 огромни корупционни абсурда. Управляващите са източник на рецесии във всеки бранш. Ние желаеме да ви кажем за какво би трябвало да си вървят – с цел да няма лобистко законодатество " през задната врата ", с цел да не се изпозват институциите за обири и като бухалки, с цел да не се назначават послушници, които горят като бушони, с цел да няма репсресии и боязън, с цел да бъдем свободни българи. Това ни сплотява всички с разнообразни прадстави за политика. Искаме строеж на България изначало. Българи, не спирайте да протестирате ", насочи обръщение към обществото социалистическия ръководител.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР