Председателят на БСП Корнелия Нинова отправи обръщение от официалната си

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова отправи обръщение от официалната си
Коментари Харесай

Корнелия Нинова към българските социалисти: Съдбата на БСП и на страната ни е във ваши ръце

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова насочи послание от формалната си страница във фейсбук във връзка със протичащото се в страната и идните вътрешни избори в партията.
Ето какво гласи то:
Скъпи социалисти,
В последните 4 години минахме дружно през доста тествания. Благодаря ви за вярата и силите. Не се предадохме и не продадохме партията. Спечелихме президентските избори, удвоихме депутатите в българския парламент, увеличихме депутатите в Европейския, увеличихме кметове и общински съветници.
Направихме своя телевизия. Когато други мълчаха, подмазваха се и превиваха тил пред Бойко Борисов, ние се борихме с мафиотския му модел на ръководство. Не разреших да ни купят с постове и пари. Не се уплашихме от компромати и репресии. Не ни стреснаха внушенията, че Българска социалистическа партия умира. Статуквото хапеше грубо, само че не съумя да ни пречупи. Преди 4 години заявих пред вас, че мафиотско-олигархичният модел е проникнал на всички места. Той си купува политици от всички цветове. Те му обезпечават комфорт и одобряват закони в частен интерес, и че на това би трябвало да се постави край. Убеждавах ви, че нашият съдружник е народът, а нашият зложелател - страхът.
На Бузлуджа, предходната година, приканих българите: „ Изправете се и те ще паднат ”. Днес хиляди се изправиха на площадите и те ще паднат. Времето потвърди нашата справедливост.
Днес стоим пред следващото предизвикателство – ние, Българска социалистическа партия, да подсигуряваме, че смяната ще стане и че ще бъде необратима. И хората няма да бъдат излъгани за следващ път.
В началото на моя мандат споделих – „ Ако желаеме да променим България, би трябвало да стартираме от себе си ”.
И го направих. Ние сме единствената партия, която стартира вътрешна смяна. Част от нея е директният избор на ръководител. Няма нищо по-демократично и естествено от това да дадеш правото на всеки член да избира. Но някои хора отвън и вътре в партията се съпротивляват. Защото им се лишава опцията да се договарят и назначават ръководител, който да слуша непозната воля, а не вашата.
Ще се пробват да ви разколебават и демотивират, с цел да няма нужната интензивност от 50 % + 1. Не се поддавайте. Ще ви убеждават да не гласувате, тъй като Конгрес ще избира ръководител. Не може, Уставът не го разрешава. Гласувайте всеобщо и свободно, за който желаете. Бъдете дейни, тъй като неуспехът на директния избор ще ни вкара във вътрешно-партийна рецесия. Точно когато напъните ни дадоха резултат и хората чакат нашата опция.
Днес ориста на Българска социалистическа партия и бъдещето на страната ни са във ваши ръце.
Вярвам във вашата мъдрост и отговорност към партията. Знам, че в идващите години с почтено ръководство можем да променим България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР