Председателят на БСП Корнелия Нинова обяви, че е взела решение

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова обяви, че е взела решение
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Отивам доброволец-санитар в столична болница

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че е взела решение и в най-скоро време ще стане санитар в столична болница, без да каже тъкмо в коя. Пред Българска национална телевизия Нинова, която бе излекувана от COVID-19 във ВМА, сподели, че от това, което е видяла " лекарите са доста изморени, изтощени, на лимита са ".

И описа за организацията 33-ма депутати от БСп да станат доброволци в борбата с ковид.

" Организрахме се в три групи - депутати, които ще влезем в лечебни заведения с COVID-отделение; такива, които ще отидат в районните здравни инспекции; и такива, които ще отидат в обществените институции. Включиха се и нашите младежи от младежкото обединяване - над 60 до момента са декларирали предпочитание. Тримата депутати-лекари към този момент са на първа линия в лечебните заведения - двама в Свищов и един в Шумен и откакто гласуваме бюджета, и учителите в парламентарната ни група ще отидат в учебни заведения, или където има потребност от онлайн преподаватели ", сподели лидерката на социалистите.

Шо се отнася персонално до нейното доброволчество, Нинова съобщи:

" Категорично ще стана доброволец - това го взех решение още на втория ден в болничното заведение. Влизам в болница с COVID-отделение, без никакво съмнение. От това, което видях, тези хора имат потребност от жива мощ. Решила съм го от дълго време, към този момент съм го провела. Болницата е в София. Доколкото разбрах, при диалозите и подготовката, ще съм санитар - нямам здравно обучение, само че ще оказвам помощ като санитар. Колкото време е належащо, ще съм там. Искам да мине нашият различен бюджет в Народното събрание, да си го защитим от трибуната аргументирано и по-късно всички 33-ма депутати тръгваме. Това е човечност, вътрешна нужда. Аз на втория ден в болничното заведение го взех решение, като видях какво е. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР