Председателят на британския парламент Джон Бъркоу - един от най-видните

...
Председателят на британския парламент Джон Бъркоу - един от най-видните
Коментари Харесай

Ред, ред...! – председателят на британския парламент остана без глас

Председателят на английския парламент Джон Бъркоу - един от най-видните гласове в английските диспути за Брекзит, имаше сложната задача да се бори със самия себе си, с цел да бъде чут при днешните бурни пререкания в Народното събрание. Поради мощно възпалено гърло неговите нормални мощни подвиквания " Ред, ред " през днешния ден се чуваха като мъчително ръмжене, съобщи Ройтерс.

Често, посред апелите му се постановяваше да прочиства гърлото си, с цел да може да произнася думите с очевидно прегракналия си глас. Този внезапен контрастност с нормалния му изказ караше много от депутатите в залата да се подхилкват и в избран миг Бъркоу даже си разреши иронична забележка към един неразграничим в депутатската врява апострофиращ го глас: " Не се безпокойте, това няма да продължи дълго ". Друг народен представител пък му предложи таблетка за смучене, съобщи Българска телеграфна агенция.

За тези депутати, които по този начин и не схванаха какъв е казусът за необикновеното държание на Бъркоу, от неговата канцелария дадоха сбито пояснение: " Простата истина е, че той има възпалено гърло ".

Миналия месец 56-годишният Бъркоу разгласи желанието си да слезе от дърворезбования си престол, направил го по този начин фамозен в страната, след 10-годишно председателстване в Камарата на общините. Той обаче не пропусна да предизвести държавното управление, че би трябвало да се откаже от опитите си да принизи ролята на Народното събрание.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР