Председателят на борда на Даймлер д-р Дитер Зетче се обърна

...
Председателят на борда на Даймлер д-р Дитер Зетче се обърна
Коментари Харесай

Шефът на Мерцедес с отворено писмо за Брекзит

Председателят на борда на Даймлер доктор Дитер Зетче се обърна с отворено писмо към жителите на Англия по отношение на Брекзит. Обединеното кралство би трябвало да напусне Европейския съюз след няколко седмици, само че към момента има голям брой неясноти какво тъкмо ще се случи. Промяната ще засегне и тези тимове от Формула 1, които са мултинационални обединявания, основани са на Острова и в които работят хора от целия Европейски Съюз.

Мерцедес в основата си е немска компания, само че подразделението за Ф1 е напълно основано във Англия – фабриката на тима се намира в Бракли, а моторите се създават в Бриксуърт. Зетче написа отворено писмо, което беше оповестено във вестник Таймс.

"Без вашата велика нация този континент няма да бъде това, което е през днешния ден – общественост, учредена на свободата и просперитета. След ужасите на Втората международна война вие не ни изоставихте. Приехте Германия назад като суверенна нация и европейска мощ. Ние, германците, не сме го не запомнили и постоянно ще бъдем признателни!

Ние ясно осъзнаваме, че свободата, на която се радваме през днешния ден като европейци, значително е извоювана и защитавана от английския народ, и желаеме да знаете следното: ние почитаме вашия избор. Той е ваш, не е наш. Ако желанието ви е да напуснете Европейски Съюз, постоянно ще имате другари в Германия и Европа. Но също по този начин бихме желали да знаете, че няма избор, който да е необратим. Вратите ни постоянно ще останат отворени, без значение от всичко! Европа е домът ни.

Вие се превърнахте в част от това, което сме ние, европейците. Затова ще ни липсвате. Ще ни липсва именития ви черен комизъм, както и отиването до някой пъб след работа за чаша ейл. Ще ни липсва чая с мляко и шофирането от лявата страна. Най-много от всичко ще ни липсвате вие, английският народ – нашите другари оттатък Канала. Ще ни липсвате като част от Европа, изключително в тези тревожни времена.

Така че бихме желали да знаете: от дъното на сърцето ни, бихме желали да останете!

С обич, вашите другари от Германия

#wewantyoutostay ".

Mercedes boss Dieter Zetsche writes open letter to UK over Brexit https://t.co/cfdai0WLHm pic.twitter.com/HJGo2WdfvK
— FormulaSpy.com (@formulaspy) January 22, 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР