Председателят на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге критикува УЕФА заради начина,

...
Председателят на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге критикува УЕФА заради начина,
Коментари Харесай

И Румениге се възмути от казуса с Манчестър Сити и УЕФА

Председателят на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге подлага на критика УЕФА поради метода, по който европейската централа се оправи с проблема с Манчестър Сити и финансовия феърплей. През февруари УЕФА наложи двугодишно наказване на " жителите " поради нарушение на разпоредбите за финансова дисциплинираност, само че преди две седмици Спортният трибунал в Лозана анулира това решение с претекста, че " хипотетичните нарушавания са или недоказани, или с изтекла отминалост ".

" Изглежда, че в УЕФА не са си свършили работата ", сподели Румениге по време на конференция. Той добави, че е благополучен, че някогашният треньор на баварците Пеп Гуардиола ще продължи да взе участие с отбора си в най-силния футболен шампионат, само че прикани УЕФА да предприеме дейности по отношение на правилника за финансов феърплей.

" Когато преди 10 години бе въведено правилото за финансов феърплей, УЕФА изясни, че посредством него клубовете няма да могат да харчат повече от това, което изкарват. Това още веднъж би трябвало да бъде централно условие и за тази цел финансовият феърплей се нуждае от смяна ", сподели Румениге.

" Трябва да намерим такова предписание, което да се одобри от всички - играчи, сътрудници и клубове. Тогава всички ще имат изгода от финансовия феърплей ", изясни още легендата на немския футбол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР