Председателят на българския парламент Цвета Караянчева е поканила председателя на

...
Председателят на българския парламент Цвета Караянчева е поканила председателя на
Коментари Харесай

Цвета Караянчева разговаря с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни

Председателят на българския парламент Цвета Караянчева е поканила ръководителя на Европарламента Антонио Таяни на парламентарна среща за Западните Балкани през септември в София. Двамата разговаряха в Европейския парламент в Брюксел, а след това дружно откриха конференция за непоклатимост, икономическа съгласуваност и ръководство в Европейския съюз.

На форума беше разисквано укрепването на икономическия и паричен съюз и бъдещата многогодишна финансова рамка след напускането на Англия. Според Таяни националните парламенти и Екологичен потенциал би трябвало да играят основна роля в дебата за европейските финанси и бъдещето на Европейски Съюз. Караянчева акцентира, че кохезионната политика е доста значима за понижаване на обществените разлики в Европейски Съюз.
Антонио Таяни - ръководител на Екологичен потенциал: Субсидиарността е основна и за Европейския, и за националните парламенти. За нас е доста значимо да работим непрекъснато с националните парламенти. Аз доста се веселя на съдействието с българския парламент през идващите 6 месеца. Ако желаеме да понижим дистанцията сред между европейските жители и институциите, ние би трябвало да работим всички дружно, като се съобразяваме с жителите. Това е наше обвързване и по тази причина би трябвало засилим това съдействие в идващите месеци, преди европейските избори през 2019 година ".Цвета Караянчева - ръководител на Народно събрание: Как ще се отрази Брекзит на финансирането на обособените политики и на относителния принос към новата многогодишна финансова рамка на всяка от 27-те страни членки? Един от главните цели на Европейски Съюз и на българското председателство е намаляването на обществените разлики и в границите на страните членки. В този смисъл моля кохезионната политика да резервира своето място в границите на европейския бюджет и след 2020 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР