Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова промени седмичния си

...
Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова промени седмичния си
Коментари Харесай

Кметът на Банско прие Стефка Костадинова

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова промени седмичния си график, с цел да направи работно посещаване в Община Банско през днешния ден. Великата ни лекоатлетка беше посрещната от кмета Иван Кадев и зам.-кмета Стойчо Баненски.

„ За мен беше чест да участвам на Световната купа по ски Банско 2020. Господин Кадев, приветствам ви за съвършената работа. Аз съм извънредно впечатлена от организацията на надпреварите и от това по какъв начин наподобява Банско – чисто, подредено и красиво. За мен беше наслаждение да виждам толкоз доста усмихнати лица и в планината, по време на надпреварите, само че и на площада и по улиците на Банско”, не спести комплиментите си Стефка Костадинова и се зарече в бъдеще в никакъв случай да не пропуща спортни конгреси, които се провеждат в Банско.

Тя акцентира значимостта на сполучливото и безупречно осъществяване на надпревари от сходен сан, тъй като това е най-хубавата реклама за града - хазаин и за България.

„ Над 500 млн. фенове от целия свят са видели най-хубавото от Банско и България през миналите три дни. Това е голяма реклама, резултатът от която ще се отрази позитивно върху спорта и туризма”, сподели още именитата спортистка и началник на БОК.

Стефка Костадинова прояви необикновен интерес към проведения и всеобщия спорт в община Банско. Беше прелестно сюрпризирана да чуе, че с общински средства се финансира работата на всички регистрирани в общината спортни клубове, а също, че в Банско интензивно спортуват от най-малките деца до ветераните.

Председателят на БОК организира още една, непредвидена в програмата и́ работна среща в Община Банско - с ръководителите на клубовете за зимни спортове. Те споделиха с нея „ пъкъл хок” каква е активността им, с какви деца работят и какви са техните цели и получиха откровеното „ Браво” от огромната дама на българския спорт.

Стефка Костадинова е толкоз впечатлена от положителната организация на надпреварите за международната купа, че даже обмисля да провежда в Банско прояви на БОК и домакинствани от България срещи на Международния олимпийски комитет.

Председателят на БОК показа, че в този момент спортна България е напълно отдадена на подготовката на страната ни за идната олимпиада в Токио, която ще се състои от 24 юли до 9 август. „ В извънредно натоварен режим са всички наши спортисти, които се борят за квоти. Вече имаме извоювани 15-16, занапред следва покриване на нормативите за още квоти. Аз не се колебая, че България ще се показа почтено на Олимпиадата и за какво не – да чуем българския химн”, оптимистично съобщи Стефка Костадинова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР