Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров обяви каква

...
Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров обяви каква
Коментари Харесай

БЛС за смъртта на тригодишния Александър: Неоснователно обвиниха лекари

 Председателят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров разгласи каква е повода за гибелта на 3-годишния Александър " Трябва да загърбваме страстите и да изчакаме доказателствата. Принудени сме да вземаме решения в тежки моменти. Сега стана ясно, че този случай се касае за двустранна пневмония на надбъбречните жлези. В международен мащаб умират повече от 800 хиляди годишно от пневмония ". С тези думи стартира брифинга на БЛС доктор Маджаров. 

" Този случай докара до безпричинно обвиняване към наши сътрудници, които се бориха за живота на това дете, доктор Елена Георгиева. Стигна се до такава степен педиатрията да получи спомагателен отлив. Уважавани лекари бяха опетнени без доказателства. Ние имаме право да се защитим, заставаме зад сътрудниците, когато имаме доказателства ", съобщи той.

" Призовавам всички дружно да се борим за истината, да осведоми обществеността, да градим доверие и религия. И в съвремието стават чудеса, само че когато имаме доверие на своя врач. Ние не можем да работим в среда, в която няма довериe. Вярвам на българските лекари, да създадем дружно по този начин, че да имаме вяра в българските лекари ", прикани Маджаров.   

" Когато чакаме пред един кабинет, другите, които чакат също са заболели. Всеки желае да бъде прегледа, само че няма по какъв начин да се случи, в случай че извън чакат 10 индивида и за всеки е належащо най-малко 30 минути. Ако някой е в доста тежко положение, е наше обвързване да дадем преимущество на него. Не одобрявам някой да декларира в ефир, че желае да бие лекари ", разяснява още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР