Председателят на Българския института по метрология (БИМ) е сменен по

...
Председателят на Българския института по метрология (БИМ) е сменен по
Коментари Харесай

Върнаха Паун Илчев на поста председател на Института по метр...

Председателят на Българския института по метрология (БИМ) е заменен по време на  демонстрацията за сигурността на машините за гласоподаване на идните парламентарни избори на 2 октомври.  

Досегашният ръководител Снежана Спасова е била освободенa по средата на засвидетелствуване на устройствата за машинно гласоподаване, която се организира на 15 септември, заяви Нова телевизия. Тя оглави Института по метрология по времето на третото държавно управление на Бойко Борисов през март 2021 година

На нейно място е назначен предшественикът ѝ на поста Паун Илчев. Това е станало с решение на Министерския съвет.

Българският институт по метрология (БИМ) е профилиран орган, вторичен разпоредник към Министерството на стопанската система. Председателят и заместник-председателят на БИМ се дефинират с решение на Министерския съвет и се назначават от министър-председателя.

В дневния ред на държавното управление на съвещанието на 15 септември и в оповестените решения не е посочено публично за промяната на управлението на БИМ.

Паун Илчев беше назначен за ръководител на БИМ през 2015 година по предложение на тогавашния министър на стопанската система Божидар Лукарски. Той остана на поста до март 2021 година, след което беше назначен за изпълнителен шеф на Държавната петролна компания, която на процедура не работи, само че към този момент повече от година към 20-тина души взимат високи заплати.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР