Председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова, чието име

...
Председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова, чието име
Коментари Харесай

Проф. Сербезова: Винаги, когато съм напускала зоната си комфорт, това ме е придвижвало напред

Председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова, чието име се завъртя в медийното пространство като претендент за министър на опазването на здравето, нито удостовери, нито отхвърли дали тя ще заеме този пост.

" Все още е рано да се приказва, защото решението е на съдружните сътрудници, по-късно на Народното събрание. тъй че съответните имена към момента не се разискват, стигнали до този стадий. Разбира се, има редица оферти, те се завъртат в медийното пространство, тъй като хората е обикновено да са доста чувствителни на това кой ще поеме избран бранш ", съобщи проф. Сербезова в сряда пред Българска национална телевизия.

" Смятам, че сме стигнали до точката, в която би трябвало да загърбим боязън, персонално его, да не се тормозим, че един или различен пост може да се отрази отрицателно на кариерата, или пък назад - да одобряваме, тъй като може да се отрази положително, а в действителност всеки един от нас като жител би трябвало да направи това, което е нужно ", разяснява тя.

Тя добави, че постоянно, когато е напускала зоната си комфорт, това я е придвижвало напред.

" Зоната на комфорта, постоянно когато аз съм я напускала, това ме е придвижвало напред. Научавала съм нещо ново, давала съм опит. Има стадии в живота на човек, когато би трябвало повече да получава и да учи, само че идва миг когато би трябвало да започнеш да даваш на това общество. Когато даваш, ти би трябвало да излезеш от зоната си на комфорт и аз съм го правила доста пъти ", уточни тя.

" Знам какво е да се работи в държавна администрация и да се носи отговорност ", уточни тя, припомняйки професионалния си път като шеф на Изпълнителната организация по медикаментите, консултант в Министерство на здравеопазването, академични учител и други

Според нея е значим екипът, с който всеки един министър работи и добави, че с изключение на краткосрочни цели, би трябвало да се гледа и напред в бъдещето и да се очертаят дълготрайни.

По думите ѝ при Covid рецесията е била нужна по-добра връзка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР