Председателят на Българския фармацевтичен съюз (БФС) маг.-фарм. Димитър Маринов е

...
Председателят на Българския фармацевтичен съюз (БФС) маг.-фарм. Димитър Маринов е
Коментари Харесай

Председателят на БФС избран за вицепрезидент на Фармацевтичната група на ЕС

Председателят на Българския фармацевтичен съюз (БФС) маг.-фарм. Димитър Маринов е определен за вицепрезидент на Фармацевтичната група на Европейския съюз (PGEU), оповестиха от съсловната организация на фармацевтите. Това стана на Общо заседание на PGEU, на което за президент бе определен Арис Принс от Кралската нидерландска фармацевтична асоциация (KNMP).

Мандатът на двамата стартира от 1 януари 2024 година

„ Аз съм доста горделив, че бях определен за вицепрезидент на PGEU. Очаквам с неспокойствие да работя в тясно съдействие с всички мои европейски сътрудници и със Секретариата на PGEU в Брюксел за по-нататъшно усилване на ползотворния продан на най-хубави практики и опит сред националните асоциации “, разяснява Маринов. Той акцентира, че положителното съдействие в фамилията на PGEU е от решаващо значение за всички от съсловието за рационализиране на аптечните практики и разпространение приноса на фармацевтите за националните здравни системи.

Димитър Маринов е приключил фармация през януари 2004 година Веднага по-късно стартира работа като фармацевт в аптека. След съвсем две години открива лична аптека, която ръководи съвсем 9 години. В предходните три години маг.-фарм. Маринов работи като основен секретар на Българския фармацевтичен съюз, а неотдавна беше определен за ръководител на съсловната организация.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР