Председателят на Българския червен кръст (БЧК) Христо Григоров настоя правителството

...
Председателят на Българския червен кръст (БЧК) Христо Григоров настоя правителството
Коментари Харесай

БЧК отново настоя плуването да е задължително в училищата

Председателят на Българския червен кръст (БЧК) Христо Григоров настоя държавното управление и министър председателят Бойко Борисов да възстановят плуването като наложителна дисциплинираност в учебните заведения. На брифинг пред публицисти шефът на БЧК съобщи, че водният травматизъм е нещо, което зависи от нас.
 На пост трябват най-малко по двама водни спасители
На пост трябват най-малко по двама водни спасители

1.4 на 100 000 души са удавените в България.

Нашите деца са едни от най-дебелите и затлъстелите в Европа и с най-вече болести. Поставете го този въпрос още веднъж на дневния ред на държавното управление , тъй като се трансферира като парещ картоф от ръководещи на ръководещи, помоли Григоров публицистите. Според него, в случай че плуването бъде въведено в учебните заведения като наложителна дисциплинираност, водният травматизъм ще намалее.

На брифинга в БЧК във връзка със старта на сезон 2020 беше оповестено, че през 2019 година броят на удавените е 96 души. 3 783 са избавените от удавяне. Най-много са трагичните случаи във вътрешните водоеми на страната - над 60% и на неохраняемите черноморски плажове. Акцент бе подложен и на наклонността 9 0% от удавените деца през годините да са от ромската общественост , което слага казуса за работата с посредниците в тези общности.

Във връзка със старта на туристическия сезон тази година и ограниченията, които се взимат по плажовете се обмисля понижаване на броя на спасителите по плажовете поради огромните разноски за по двама на пост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР