Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и директора на

...
Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и директора на
Коментари Харесай

БТПП и ИСК при УНСС подписаха споразумение за сътрудничество между образованието и бизнеса

Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и шефа на Института за следдипломна подготовка към УНСС проф. Живко Драганов подписаха съглашение за съдействие в просветителната сфера, в постройката на БТПП.

Споразумението се осъществя заради възходящата нужда от синхронизиране на просветителните условия с потребностите на бизнеса от готови фрагменти.

То ще работи за обезпечаване на съответно образование даващо благоприятни условия за следваща професионална реализация на обучаемите в предприятията у нас на фона на все по-изостряща се рецесия за квалифицирани фрагменти.

Чрез съглашението БТПП и ИСК при УНСС взаимно ще осъществят следните действия:

ИСК при УНСС ще даде 10 % понижение за фирмите членове на БТПП от таксите за образования, разказани в Каталога за 2023/24 година образователна година на ИСК при УНСС.

ИСК при УНСС ще даде опция на чиновници на БТПП да вземат участие в краткосрочни курсове на образование, в случай че по посочената активност има образувана група.

БТПП ще популяризира посредством своите осведомителни канали информация за образованията предлагани от ИСК при УНСС за образователната 2023/24 година

БТПП се съгласява да предложи при налична опция присъединяване на ИСК при УНСС в планове осъществени от Палатата, свързани с образования на фрагменти.

Симеонов и Драганов се съгласиха, че сходни взаимни дейности сред просветителни институции и бизнес организации са наложителни, тъй като би трябвало да бъде реализирано още по-ефективно свързване на образованието в университетите с действителните потребности на стопанската система.

Цветан Симеонов съобщи, че актуалното съглашение е поредна стъпка от работата на БТПП в посока развиване на съдействие сред просветителната ни система и бизнеса, с цел да има надграждане на конкурентоспособността на българската стопанска система.

При потребност на компании от присъединяване в характерни образования или стратегии, БТПП може да окаже подпомагане в качеството си на сътрудник с УНСС за адаптирането им според от характерните потребности на съответните фирми-кандидати.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР