Председателят на Българската асоциация по водите Иван Иванов е избран

...
Председателят на Българската асоциация по водите Иван Иванов е избран
Коментари Харесай

Иван Иванов е избран за председател на УС на „Българския ВиК холдинг“ ЕАД

Председателят на Българската асоциация по водите Иван Иванов е определен за ръководител на Управителния съвет на „ Българския ВиК холдинг “ ЕАД. Другите двама членове на УС са досегашният шеф на ВиК Шумен Илиян Илиев и Венцислав Тодоров, някогашен началник на регион Самоков на ВиК София. Илиян Илиев е избран да управлява оперативно новата конструкция.

Управителният съвет беше определен през днешния ден от Надзорния съвет на холдинга, който е петчленен и е назначен от министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова. Председател на Надзорния съвет е проф. Николай Лисев – началник на катедра „ Хидравлика и хидрология “ и учител в Университета по архитектура, строителство и геодезия.

В състава на съвета влизат двама представители на Министерството на районното развиване и благоустройството – Юра Йорданова - Витанова, която ще бъде заместник-председател, и Атанас Бояджиев. Членове на Надзорния съвет ще бъдат също Галин Желев от Министерство на финансите и проф. Румен Арсов – учител в катедра „ Водоснабдяване и канализация “ на Университета по архитектура, строителство и геодезия и член на редица професионални организации.

Предстои регистриране на холдинга в Търговския указател към Агенцията по вписванията.

Решението за основаването на „ Български ВиК холдинг “ ЕАД беше взето от Министерския съвет на 16 януари 2020 година Дружеството е със 100 % държавно присъединяване и с принципал министърът на районното развиване и благоустройството. Уставният му капитал е в размер на 1 милиарда лева

Създаването на новата конструкция е от основно значение за развиването на ВиК бранша. С холдинга ще се усъвършенства координацията и контролът в ръководството на ВиК сдруженията. Холдингът няма да разпорежда процедури по публични поръчки, финансирани по ОПОС 2014-2020 – ВиК сдруженията остават независими юридически лица, бенефициенти са по оперативната стратегия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР