Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов обяви протестна

...
Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов обяви протестна
Коментари Харесай

Алибегов вече не иска сертификати: Ресторантьорите ще протестираме ежедневно

Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов разгласи протестна подготвеност за членовете на неговата организация поради въвеждането в четвъртък на зелените документи, оповестени от здравния министър Стойчо Кацаров.

" Безпрецендентно е при 20% имунизирани да се вкарат " зелени " документи. Това унищожава стопанската система. Ресторантьорският отрасъл ще стачкува из цялата страна всекидневно ", сподели Алибегов пред Нова тв.

Според него мярката ще докара до всеобщи банкрути.

" Бързият тест е безусловно безвъзмезден в Европа, дружно с тестовземането, а тук безвъзмезден ще е единствено пробата, вземането на проба ще коства 10-15 лв. ", добави той.

" Вече с изключение на хотелиерите се подвигат и моловете. Държавната администрация също би трябвало да бъде включена в тези ограничения, би трябвало да важат за всички ", изясни Алибегов.

Преди два месеца Алибегов обаче говореше. По време на среща в Министерския съвет на 23 септември, той обясняваше, че ресторантьорският отрасъл е срещу рестриктивните мерки в работното време до 23 часа. Тогава Алибегов изрази вярата си напълно скоро да може секторът да работи обикновено, пазейки здравето на хората и работейки без нарушавания. В Министерския съвет той съобщи, че решението за това е да се позволи на заведенията да работят без ограничавания с клиенти, които имат така наречен " зелен документ ".

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР